Tichá noc ,svätá noc...

Testík

9. června 2009 v 6:55 | Christmas Tree |  Srandy

1.Koho nápadom bol spraviť adventný veniec?

a)Ludovíta Pobožného
b)Johanna Wichlerra
c)Josefa Mohra

2.Oblúbeným vianočným stromčekom je Jedlička ako ju volajú Nemci?

a)die Tanne
b)die Kiefer
c)die Fichte

3.V ktorom storočí boli postavané prvý krát jasličky? Bolo to v jednej rímskej bazilike.

a)v 5.storočí
b)v 6.storočí
c)v 7.storočí

4.Ktorý anglický spisovateľ je autorom diela Vianočná koleda?

a)Johatann Swift
b)Charles Dickens
c)Geoffrey Chaucer

5.Ako sa volá postava ktorá nosí kresťanom žijúcim v Japonsku darčeky?

a)Hoteiošo
b)Santa Claus
c)Ošugatcu

6. 25.december uctievali pohania ako deň:

a)rovnodennosti
b)zimného slnovratu
c)mýtického začiatku nového roka

7.Aký symbol odvodený od mena Ježiša Krista používali najprv kresťania?

a) zelená ratolesť
b)ryby
c)srdce

8. Kedy sa definitívne ustálil dátum vianoc

a)V r.313
b)V r.880
c)V r. 1570

9. Kto stvárnil hlavnú úlohu vo vianočnom kinohite Sám doma?

a)Macaulay Culkin
b)Adam Garcia
c)Ryan Phillippe

10.Ktorý franský cisár bol korunovaný na Štedrý deň v roku 800?

a)Pipin krátky
b)Karol Veľký
c)Ludovít XV.

11.Slovo vianoce je podstatné meno. Podľa akého vzoru sa skloňuje

a)dub
b)žena
c)ulica

12. Medzi vianočné zvyky patrí aj krájanie jablka. Čo tento zvyk symbolizuje?

a)bohatstvo pre celú rodinu
b)zdravie a správnu cestu vo všetkých situáciach
c)odháňanie zlých síl























































Správne odpovede

1 - B., 2 - A., 3 - C., 4 - B., 5 - A., 6 - B., 7 - B., 8 - C., 9 - A., 10 - B., 11 - C., 12 - B.



0-1 chyba-1
2-4 chyby-2
5-7 chýb-3
8-9 chýb-4
10-12 chýb-5





!!!Gratulujeme tým čo mali 1 až 0 chýb!!!
<![CDATA[//><!]]>

http://mojerecepty.sk/vianocny-test.html
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama